Jak na věc


vánočka bez másla

Sladký bulharský chléb – martenička pro zdraví a štěstí

    Zdravím Vás, Iri V elektrické troubě ji maminka peče na 180 °C a pak teplotu sníží na 165 °C. Ono taky záleží na troubě. Pokud se Vám bude zdát, že i pod alobalem hnědne vánočka rychle, tak teplotu snižte na 160 °C. Ať se Vám vánočka podaří a chutná. Krásné Vánoce, Lucie.
    Dobrý večer, ráda bych zkusila Vaši vánočku, v návodu uvádíte teplotu 170/155 stupňů v horkovzdušné troubě. Na kolik ji mám péct v elektrické troubě? Děkuji a přeji hezké svátky. Irena
    Dobrý den vánočky peču každý rok ,už 50 let mám recept po mamince a ta zase po své,náhodou jsem našla Váš blog a recepty a taky vánočku kterou jsem upekla ,musím to napsat je skoro stejná jako moje ale ta Vaše je lepší ,děkuji za recept Lída
    Zdravím Vás, Báro Moc Vám děkuji za pochvalu, jsem ráda, že jste spokojená a děláte doma radost. Přeji Vám krásné adventní dny i nadcházející svátky. Lucie
    Milá Evi, úplně jste mě svým komentářem navnadila na její upečení. Budu ji asi muset zase vyzkoušet, jestli jsem ji nezapomněla … takový lehký trénink před svátkama.
    Vánočku máte opravdu krásnou! Mohu se zeptat, mám doma pouze sušené droždí, je možné ho nahradit za červtvé? Máte s tím nějaké zkušenosti? A v jakém poměru ho mám dát? Děkuji


Špaldovo-ovesné sušenky s ořechy

    Recept na babiččinu vánočku má moje maminka zapsaný ve svém kuchařském sešitku od svých mladých let. Já jsem si jej přepsala do toho svého a loni jsem ji zkusila poprvé sama upéct. Byla jsem zvědavá, jestli bude skutečně taková, jakou ji znám od maminky. Maminka si při ochutnávání k jednomu plátku přivoněla, uprostřed jej rozlomila a kousek zkusila …. pak úplně klidným hlasem řekla: Tohle je Babiččina vánočka.
    Beko, to je krásná zpráva. Mám opravdu radost, že jste se vánočky a kynutého těsta nebála. A co víc, že jste s ním pracovala poprvé a s výsledkem jste spokojená. Přeji Vám krásné vánoce, Lucie.
    Opravdu nádherná vánočka, ráda bych ji letos zkusila. Jen se chci zeptat, když chci dělat jen jednu, měla bych udělat i kvásek z polovičních ingrediencí? Děkuju moc!
    Do mísy od kuchyňského robota (v případě této dávky kynutého těsta jsem za něj velmi ráda) odvážím mouku, cukr krupici, vanilkový cukr, citronovou kůru a sůl. Lehce vařečkou promíchám. Přidám hotový kvásek, žloutky, mléko a máslo. Těsto pak nechám za pomoci robota hnětat minimálně 15 minut. Jakmile je těsto pevné a nelepí se, lehce ho popráším moukou, přikryji čistou utěrkou a nechám na teplém místě vykynout. Trvá to minimálně 1,5 hodiny, těsto by mělo zdvojnásobit svůj objem.


Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00