Jak na věc


sušení jablek v sušičce

Vyplatí se sušit si ovoce doma?

    Když jsme začali pěstovat ve své zahradě vrby, jedním z cílů bylo získat materiál na vyplétání různých košíků, plotů a zdí. Nyní přišel čas postavit z vrbových prutů jednu takovou konstrukci, abychom za ní skryli nevzhledný plastový kompostér. Výhodou takové stěny je, že na ni nemusíte nic kupovat. Nebo v
    Množství závisí na velikosti a tloušťky plátků ovoce, ale i od velikosti sušícího plátu sušičky. Na začátku jsem dělala dost silné plátky, cca 0,5 centimetru. Sušení trvalo dlouho a plátky byly dost tvrdé. Pak jsem zkoušela dělat plátky na struhadle. Byly sice úhledné, ale příliš tenké. Nakonec jsem se rozhodla, že budu krájet plátky rukou. Tento postup se mi osvědčil nejvíce. Plátky jsou silné asi 3 milimetry a po vysušení asi milimetr. Hned po vysušení jsou tvrdší, ale pokud je nechám na talíři, rychle naberou vzdušnou vlhkost a zvláční.
    Pro tělo je nejzdravější, když pijete čistou vodu. Je v ní přesně 0 kalorií, takže neutrpí ani vaše dieta. Je tu však jeden háček. Klasická voda z vodovodu často obsahuje i to, co by úplně neměla. Kromě toho možná je zrovna i ta vaše tak strašně cítit chlorem, že ji


Jak postupovat při sušení ovoce

    Okurky jako sezónní zelenina mají většinou krátký život. Po vysetí nebo vysazení sazenic koncem dubna se rozvinou, dají svou úrodu a koncem léta končí vegetační období většinou po napadení plísní, která nejprve zlikviduje jejich listy, čímž rostlina ztrácí schopnost růst a vyživovat plody. Nám se tento rok podařilo život okurek
    V lednu se na sídlištích začaly objevovat smrky a jedličky, vyhozené po tom, jak dosloužily coby dekorace Vánoc. Přistavili jsme k nim auto, z kufru vybrali připravené teleskopické nůžky a převezli je po částech do naší zahrady. Protože čečina z jehličnanů může být cennou surovinou. Nejen v přírodní zahradě. Jak
    Obyčejné jablko v sobě skrývá nesčetně důvodů, proč jíst alespoň jedno každý den. Je bohaté na vitamíny, minerály, enzymy a hlavně vlákninu. Jablka regenerují a detoxikují organismus, podporují činnost střev a peristaltiku, normalizují střevní mikroflóru a pomáhají vylučovat toxiny z těla, snižují hladinu špatného cholesterolu i riziko vzniku kardiovaskulárních nemocí a rakoviny,


Zanechat komentář Zrušit odpověď

    Přestože zima ještě není v plném proudu, naše krmítka už se začínají plnit drobnými ptáčky různých druhů i vzezření. Některé z nich bezpečně poznáme, s jinými je to složitější o to více, oč méně často je na našem krmítku potkáváme. Co sypat na krmítko, abychom přilákali právě konkrétního ptáčka, kterého chceme spatřit na
    Máte rádi oplatky a vánoční trubičky? Přiznám se, že já je rád mám. A před Vánocemi je kupujeme. Míváme je z různých zdrojů a proto i mají různou chuť. A ne jen podle příchutí. Myslíte si, že trubičky nejsou zdravé? Záleží na tom, kdo je připravuje. Jak bude reklama vypadat?
    Přemýšlíte nad modernizací kuchyně? Stávající vám nevyhovuje ani svým designem, ani praktičností? Potřebujete však najít řešení pro menší prostory? V takovém případě si vás podmaní sektorové kuchyně. Jak už samotný název napovídá, jsou sestaveny z typizovaných kuchyňských skříněk. Mohlo by vás zajímat:Pomůcky do kuchyně TescomaEnergie ukrytá v klíčcíchNový pozemek jsme
    Někteří lidé pečivo z jídelníčku radikálně vyřazují. Pravda je, že nemusí být špatné, člověk by měl jíst všechno. Měl by si ovšem dobře vybírat kvalitu potravin. Rozpečené housky ze zmražených polotovarů, s nimiž se setkáte ve většině supermarketů, zrovna ideální nejsou. Nehledě na to, že rozpékané pečivo si svou křupavou


Nejlepší Sušení jablek a dýně v sušičce potravin

    Moje sušička má sice osm plátů, ale spodní nelze měnit s ostatními. Tvoří vlastně jakousi redukci, neboli převod mezi točícím se mechanismem a ostatními pláty. Proto mi připadá praktičtější, nedávat do něj ovoce. K sušení tedy využívám dalších 7 plátů.
    Nedávno jsme měli v zahradě rychlou návštěvu prvního druhu. Přišli se na nás na chvíli podívat a byli zvědaví, co máme nového. Tak jsme je provedli zahradou, abychom jim ukázali vše, co se za poslední dobu změnilo nebo přibylo nové. A zahrada na podzim přirozeně vypadá trochu jinak, než v
    Na začátku jsem zaplnila všechny pláty najednou, zapnula sušičku a čekala. Jelikož teplý vzduch proudí zespoda, nejrychleji se vysušil spodní plát. Trvalo to asi do druhého dne. Od té doby sušíme více méně v kuse. Tedy kromě dní, když nejsme doma nebo v noci. Nijak zvlášť pláty nepřekládám. Jen odebírám vždy spodní plát. Suché ovoce nechám vychladnout a rovnou plním do suchých dóz na potraviny. Mezitím si nakrájím další čerstvé plátky. Rozložím je na prázdný plát a ten pak dávám zase na vrch sušičky. Po hodině až hodině a půl vybírám zespoda další plát a postup opakuji.


Sušení jablek a dýně v sušičce potravin

    Pokud bydlíte v rodinném domě, jemuž náleží také zahrada, zřejmě přemýšlíte nad tím, co všechno by vám na ní nemělo chybět. Zahradní domky se stávají často nenahraditelnou součástí, přičemž v letním období slouží klidně k přespání návštěv, v zimě zase jako úschovna pro zahradní nářadí. Stejně tak se zaměřte na
    Na jeden plát se dá naskládat cca 300 až 500 gramů čerstvého ovoce. Po vysušení vám zůstane cca 100 gramů. Někdy méně. Samozřejmě na to má vliv i odrůda a druh ovoce. Pokud jsou plody více šťavnaté, počáteční váha je vyšší. No ve výsledku získáte malé, ale zato úžasně sladké kousky. Mně se to ukazuje hlavně u hrušek. Letos jsou ohromně sladké a plné šťávy. Poměr zesušení mi vychází tak 6 až 7:1. To znamená, že na jedno kilo sušených hrušek jsem spotřebovala cca 6 až 7 kilo čerstvých. U jablek je to trochu jiný poměr. Zhruba 5:1. Čili na to, abych získala jedno kilo sušených jablek, potřebuji cca 5 kilo čerstvých. Zde hraje také důležitou roli odrůda a obsah vody. Ostatní ovoce jsem ještě nezkoušela. Možná příští rok.


Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00