Jak na věc


smažene řizky

Přes 60800 receptů na jednom místě

    Omytá krůtí prsa nakrájíme na řízky, po okrajích nařízneme a osolíme. Řízky namáčíme do těstíčka, vkládáme do rozehřátého oleje na pánev a smažíme po obou stranách dorůžova.
    Smažení houbových řízků na běžných olejích je nevhodné. Smažte je na vepřovém sádle, ale hned jak se nahromadí příliš mnoho přepálených "drobků" z předchozí várky, dejte nové sádlo (použité sádlo NESLÉVEJTE!!). Pokud smažíte ve fritéze, tak zásadně použijte speciální tuk na fritování (vhodné jsou krémovité oleje nebo tuhý tuk) a průběžně kontrolujte teplotu - nesmí překročit 140-150°C.
     Omytá krůtí prsa nakrájíme na řízky, po okrajích nařízneme a osolíme. Řízky namáčíme do těstíčka, vkládáme do rozehřátého oleje na pánev a smažíme po obou stranách dorůžova.
    Plátky z odleželého srnčího masa naklepeme a na obvodu několikrát nařízneme, aby se při smažení nezkroutily. Pak je osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem a postupně obalíme nejprve v hladké mouce, pak ve vejcích rozmíchaných s mlékem a na závěr ve strouhance.
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!


Svíčka ve tvaru číslice 2 - mini, modrá - Stadter

    Ve větší pánvi rozehřejeme dostatečné množství oleje, vložíme do něj obalené řízky, osmažíme je nejprve z jedné a pak z druhé strany dozlatova a necháme odkapat na savém ubrousku.
    Plátky slaniny rozložíme na suchou pánev a opečeme je z obou stran dokřupava. Řízky rozdělíme na talíře, na každý položíme opečený plátek anglické slaniny a kolečko citronu a podáváme. Nejlepší přílohou jsou vařené nebo opečené brambory a zeleninový salát.
     Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
    Z kýty lze připravit i výborné a jednoduché steaky. Stačí maso ochutit kořením na divočinu a po odležení zprudka opéct na oleji. Výpek pak můžete ještě zaprášit moukou, zředit vývarem a povařit na omáčku.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00