Jak na věc


recepty na pečení domácího chleba v domácí pekárně

Související odkazy a zdroje informací

    No a pak mi došlo, že někde musí být chyba a v pekárně to není. Tak jsem četla a přemýšlela a napadlo mě to. Po přidání 2 dcl mléka už byl mazanec perfektní a jen se po něm zaprášilo. Takže se při prvních pokusech nevzdávejte a pečte a zkoušejte. Ono to jednou vyjde a pak už péct v domácí pekárně nepřestanete.
    Většina domácích pekáren má podobnou konstrukci a funguje na obdobném principu. Vnitřek tvoří pečící vana, s hnětacími metlami či metlou. Ty těsto vymíchají a zpracují, a to tak kvalitně, jak by se vám to ručně jen stěží povedlo, následuje proces kynutí a poté proces pečení. Ve všech fázích si pekárna automaticky nastavuje ideálně požadovanou teplotu. Jediné, co musíte udělat vy, je vložit do pekárny suroviny. Abyste se nemuseli potýkat se složitými recepty a hlídat předepsané načasování vložení té které suroviny během hnětací fáze, zvolte raději hotové chlebové směsi, ke kterým stačí obvykle přilít jen vodu – můžete si vybrat z mnoha druhů a přichutí chleba -obyčejný, toastový, celozrnný, vícezrnný atd., přičemž si chleba můžete „ozdravit“ přidáním různých semínek, třeba slunečnice nebo sezamu.


Domácí pekárny - Pekarny.unas.cz

    Představte si, že vás každý den probouzí vůně čerstvě upečeného chleba - to není sen, ale s malým domácím spotřebičem- domácí pekárnou krásná skutečnost. Stačí večer do přístroje nasypat suroviny, nastavit časový spínač a ráno si už můžete pochutnávat na vláčném pečivu. Pečením chleba, který si můžete připravit ve výrazně zdravější verzi, než na jakou jste zvyklí z pekáren, však funkce domácí pekárny zdaleka nekončí.
    Praktickou funkcí pekáren je tzv. odložený start, který vám umožní zvolit dobu pečení. Tato vychytávka vám umožní připravit si chleba s předstihem: večer do pekárny vložíte suroviny a nastavíte si, že chcete mít ráno hotovo, a pekárna se sama k ránu pustí do práce. Zajímavou funkcí je také akustický signál, který oceníte v případě, že pečení vyžaduje postupné přidávání surovin. Akustický signál vás upozorní, že je čas přidat do těsta oříšky, rozinky, semínka či sušené ovoce.


Domácí pekárny - pekárny.unas.cz

    Domácí pekárny zvládají proces hnětení, kynutí těsta a samozřejmě samotné pečení. Zahřejí suroviny na správnou teplotu, vše promíchají, uhnětou těsto, ohlídají správnou teplotu kynutí a nakonec upečou skvělý chléb. Stačí jen vložit potřebné suroviny a zvolit příslušný program. Žádné další špinavé nádobí, mísy, vály, plechy nebo hrnce. Než jsem si domácí pekárnu koupila, tak jsem sháněla všechny možné informace a rady, a myslím, že by byla škoda nechat si je jen pro sebe. Na těchto stránkách se s vámi o získané informace podělím, budu postupně přidávat své vlastní zkušenosti a věřím, že se ke mně připojíte.
    Nejen pečením domácího chleba vás domácí pekárny učarují – tyto spotřebiče obvykle nabízejí kolem třinácti programů pečení. Na ovládacím panelu si snadno a přesně navolíte, jakou funkci od pekárny požadujete – zajisté oceníte program pečení bez kynutí nebo naopak program kynutí bez pečení, díky kterému získáte krásně nadýchané těsto na housky, bagety či pizzy. Domácí pekárna zastane všechnu práci spojenou s přípravou těsta nebo pečení pečiva, přičemž si na rozdíl od normální trouby můžete navolit i míru propečení svrchní kůrky, takže se pojídání „obyčejného“ chleba může stát dokonalým labužnickým zážitkem. Domácí pomocník vám také snadno pomůže s přípravou pečiva určeného pro různé diety – s pekárnou snadno připravíte například chléb bezlepkový, bejvaječný či bezmléčný, přičemž domácí pečení těchto druhů je výrazně levnější než koupě hotového výrobku.


Domácí pekárna: revoluční návrat k domácímu pečení chleba, Hyperbydleni.cz

    Odkazy: Recepty pro domácí pekárny • Domácí pekárny • Dřevěné hračky české výroby • Zmrzlinovače • Odšťavňovač Hurom Slow Juicer • Fritézy bez oleje • Zavařovací hrnce • Odšťavňovače a smoothie mixéry • Devizové centrum • Inkaso ze zahraničí • Peníze do zahraničí
    Ceny běžných domácích pekáren se pohybují od jednoho a půl tisíce korun, za výrobky s řadou nadstandardních funkcí zaplatíte okolo tří tisíc korun. Dražší a kvalitnější pekárny se zajisté vyplatí, neboť vedle pečení nabízejí možnost zavařování, výroby džemů a marmelád a dokonce bezkonkurenčního domácího jogurtu. Základní rady a recepty naleznete v brožurce přiložené k pekárně. Pokud se budete chtít více inspirovat, v knihkupectví naleznete opravdu velký výběr kuchařek pro uživatele domácích pekáren.


Domácí pekárna: revoluční návrat k domácímu pečení chleba

    Moje domácí pekárna od začátku pekla perfektně a z výrobků jsme byli celá rodina nadšení. I když není každý den svátek. Měla jsem k dispozici nejen recepty z návodu k domácí pekárně, ale i velké množství receptů získaných z různých zdrojů, hlavně z internetu. No a když jsem pekla chleba, byl skvělý. Ale při pečení mazance se do receptu vloudila chybička a chyběla tam tekutina. Což jsem netušila, takže první pokus byla jen mastná, nevzhledná, nevykynutá hmota, kterou jsem ani nenechala péct. Druhý pokus už vyšel líp, nechala jsem to upéct v domnění, že to třeba ještě nakyne. Nenakynulo, naopak. Byla z toho vzhledem i tvrdostí klasická cihla.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00