Jak na věc


pařížské rohlíčky se strouhankou

Potahovací hmota 250 g - aquamarín - Kelmy

    Ivano V., nejsem si jistá, co přesně máte na mysli :) modelovací čokoládu? Já dělám ozdoby jen čistě z čokolády, buď na transfer fólii nebo jen na pečící papír, ale jde samozřejmě nalít i do silikonových formiček :)
    Čokoláda by se měla nejdříve vytemperovat na správnou teplotu, aby hezky ztuhla :) pak se nalije a rozetře na transfer folii, já si ji obvykle předem stříhám na proužky, ale můžete i jiné tvary. Krájet můžete těsně před úplným zatuhnutím nebo i pak, jen se musí opatrně a ostrým nožem. Hezké jsou i kousky jen ledabyle odlomené :) Na trasfer se dá použít čokoládová poleva, ta obvykle tuhne bez problémů, ale už je to jiná chuť :)


Silvestrovské pohoštění trochu jinak - připravte si crostini!

    Dobrý den Míšo, jsem nadšená z Vašich stránek, které jsem objevila náhodou loni v létě, když jsem hledala nějaký tip na narozeninový dezert. Tehdy jsem vybrala Borůvkové řezy, které byly opravdu výborné. Dokonce se mi podařily i designově, ale dosáhnout Vašich kvalit je fakt hodně obtížné. Vaše dezerty jsou propracované do nejmenších detailů a vypadají naprosto úžasně. Obdivuji všechny fotografie.Další, co jsem vyzkoušela byly Pařížské řezy (sklidily ovace mých kolegů), Bezé roláda a Mrkvový dort (ty jsem pouze porovnala s mým receptem), Sněhový máslový krém a Banánky s pařížskou šlehačkou. I když to byl můj první pokus s odpalovaným těstem, dopadl dobře. A teď proč píšu. Za prvé bych chtěla moc poděkovat za recepty, inspirace a rady na pečení, vše je popsáno přesně a srozumitelně.Za druhé se chci zeptat, jak vypadá zdobící trubička, co používáte třeba právě na zdobení banánků nebo muffinů? Ty začínáte zdobit od středu nebo od krajů? Dosud se mi nepodařil ten nádherný design, jaký na n
    CAno. Jenom rozpustíte samotnou čokoládu a pak ji nalijete a transferfolii? Jak a ve které fázi se pak krájí? Aby z toho zkrátka vznikly takové ty malé ozdobičky na dortíky :) Moc děkuju. Iv.
    Mílo čokoholičko :), máte prosím někde recept nebo tip, jak vyrobit čokoládu do (silikonových) formiček tak, aby držela tvar a daly se s ní zdobit dortíky podle vašich úžasných receptů? Moc děkuju, Ivana V.
    Z těsta vyválíme tenký plát. Utřeme 2 bílky se 140g práškového cukru a vzniklou polevou plát potřeme. Nakrájíme jej na tyčky, vyrovnáme na vymazaný plech a zvolna upečeme.
     Z těsta vyválíme tenký plát. Utřeme 2 bílky se 140g práškového cukru a vzniklou polevou plát potřeme. Nakrájíme jej na tyčky, vyrovnáme na vymazaný plech a zvolna upečeme.
    Míšo o víkendu jsem pekla tyto vaše řezy a mrkvovy dort a javorovým sirupem. Obojí se povedlo a bylo výborné. Vase recepty jsou bezvadné, krásně zpracované a hlavně fungují. Budu zkoušet další a hlavně musím dopilovat ty makronky.


Přes 60800 receptů na jednom místě

    Dobrý den Míšo, řezy upečeny tatínkovi na oslavu. Všichni spokojeni, vynikající jako obvykle, když peču podle Vás:-) Díky a těším se na ty ovocné řezy, ty nám myslím z tácku ještě chybí:-):-):-)Zdraví Dáša
    Dášo, zdravím Vás a děkuji za otestování :) jsem ráda, že recept nezklamal. Ano, malinové řezy, jen si nejsem jistá, zda jsem si vše poznačila, jako obvykle jsem si říkala, že si to budu urcite pamatovat. :)
    Věro, zdravím Vás a moc děkuji za krásný komentář :) Moje oblíbená špička je 1M od firmy Wilton, případně pak velké nerezové profi špičky, uzavřená hvězda a tzv. francouzská hvězda. Na cupcakes je potřeba špičky s větším průměrem :)
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
     Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00