Jak na věc


kynutý koláč s tvarohem a jahodami

Kynutý koláč s tvarohem a jahodami

    Množství na 12 porcí: 250 g tvarohu, 1 balíček vanilkového pudinku, 300 g polohrubé mouky, 1 vejce, 1 balíček vanilkového cukru, 30 g droždí, 50 g cukru, 50 g másla, 70 g cukru moučka, špetka soli, 150 ml mléka, jahody
    Mléko ohřejeme, aby bylo teplé. Přidáme do něj trochu cukru a droždí a necháme vzejít kvásek. Mouku smícháme s cukrem, přidáme špetku soli, vejce, vykynutý kvásek a rozpuštěné máslo. Zaděláme těsto, které necháme na teplém místě necelou hodinu kynout. Tvaroh smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a vanilkovým pudinkem. Vykynuté těsto rozprostřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Tvaroh můžeme nanést na celé těsto, nebo můžeme pomocí cukrářského sáčku udělat mřížky, mezi které naklademe jahody. Z kousku másla, cukru a mouky uděláme drobenku, kterou posypeme jahody. Jahodový kynutý koláč s tvarohem pečeme při teplotě 180 °C asi 35 minut.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00