Jak na věc


kniha speciality ze zvěřiny recepty

NOVÁ REPREZENTATIVNÍMYSLIVECKÁ KUCHAŘKA

    V roce 2016 vydalo nakladatelství a vydavatelství Lesnická práce, s. r. o. , Kostelec nad Černými lesy jako svou 391. publikaci. Vyšlo v edici Světa myslivosti.
    Tato kuchařská kniha obsahuje osvědčené a vyzkoušené recepty na přípravu předkrmů, polévek a hlavních chodů ze zvěřiny, doplněné velkoformátovými barevnými fotografiemi těchto pokrmů. V úvodní kapitole se čtenář dozví o základní kuchyňské úpravě zvěřiny, v další dostane od sommeliéra doporučení na vína vhodná ke zvěřině. Klíčová kapitola Hlavní chody je členěna podle druhů zvěře, z nichž zvěřina pochází (srnčí, divočák, jelen, daněk, muflon, zajíc, bažant, kachna divoká a ostatní druhy zvěře), a k většině pokrmů je přidán recept na přílohu a doporučený druh vína. Na závěr nechybí ani krátká kapitola Dezerty, takže s pomocí této kuchařky lze v případě potřeby bez problémů sestavit několik variant slavnostního zvěřinového menu o čtyřech chodech.
    Zvěřinové speciality, které jsou uvařeny z běžných domácích surovin dostupných na našem trhu a připravovány klasickými způsoby, jistě ocení nejenom příznivci myslivosti, ale též všichni milovníci dobrého jídla.


NOVÁ REPREZENTATIVNÍMYSLIVECKÁ KUCHAŘKA

    Osobně jsem se dlouho nesetkal s tak kvalitním zpracováním zvěřinové kuchařky. Ale když jsem si přečetl jména osob, které se podílely na přípravě této krásné knihy, tak to pro mě vlastně není tak velké překvapení. Za úspěchem knihy stojí Vaše znalosti a redakční vedení Dalibora Pačese, spojené s vynikajícími fotografiemi Jiřího Poláčka, ilustracemi Františka Flégla a nápady a dekoracemi Blanky Poláčkové.
    K nově vydané kuchařce Speciality ze zvěřiny se nám podařilo získat vyjádření předního českého kuchaře a vyznavače české kuchyně Jaroslava Sapíka. Šéfkuchař Jaroslav Sapík, majitel rodinné restaurace a penzionu U Sapíků v Klokočné, svoje vyjádření adresoval řediteli vydavatelství a nakladatelství Lesnická práce, s. r. o., Oto Lasákovi.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00