Jak na věc


jahodový moučník

Chrudimské noviny JAHODOVÝ ŽELATINOVÝ MOUČNÍK

    POSTUP NA PIŠKOT: Celá vejce šleháme spolu cukrem do husté hmoty asi 10 minut. Po té lehce vmícháme mouku a olej. Hmotu vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme v mírné troubě do mírného shnědnutí. Po vyjmutí z trouby necháme piškot v pekáči vychlednout.
    4 vejce, 200 g práškového cukru, 100 g oleje, 1 lžíci vlažné vody, 1 lžíci kakaa, 3 lžíce mletých ořechů, 200 g hrubé mouky, 1 / 2 balíčku prášku do pečiva Náplň: 300 ml jahodového džusu (nebo šťávy ze kompotovaných jahod), 200 g másla, 150 g práškového cukru, 2 vanilkové pudinky, 250 g jahod, čokoládu na ozdobení, tuk na vymazání plechu
    300 g jahod či jiného ovoce (vynikající jsou borůvky nebo broskve) 250 g měkkého tvarohu125 g másla1/8 l mléka4 lžíce cukru moučkavanilkový cukr10 g želatiny
    Dezert lze připravit tak, jak ho zde popisuji s piškotovou částí, nebo z něj můžeme použít pouze recept na horní ovocnou želatinovou vrstvu. Tak to připravuje moje maminka. Její specialitou je broskvová varianta z kompotových broskví, takže tento ryze letní dezert lze připravit v jakémkoli období s různým ovocem.


Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00