Jak na věc


italsky syr s modrou plisni

Šperkovnice SAFIRA plast, transparent, 18,5x10x9,5cm - Kela

    1 DENOMINAZIONE D'ORIGINE PROTETTA DENOMINAZIONE D'ORIGINE PROTETTA DENOMINAZIONE D'ORIGINE PROTETTA DENOMINAZIONE D'ORIGINE PROTETTA Francie /sýry s modrou plísní Roquefort Société polotvrdý sýr s vnitřní plísní 69,90 76,89* Roquefort Roquefort Vernières polotvrdý sýr s vnitřní plísní bal.: 600 g cena za 600 g Mezi odborníky je považován za jeden z nejlepších sýrů. Patří k polotvrdým sýrům v kategorii plísňových sýrů. Sýřenina sýra vyráběného z ovčího mléka se očkuje plísní (Penicillium roqueforti) při ukládání do forem. Bochníky Roquefortu jsou pak napichovány, aby se plíseň mohla v sýrovém těstu rovnoměrně šířit. Jakmile je dosaženo potřebného rozsahu plísně, musí se její další šíření zastavit. Toho se docílí zabalením do cínové fólie. Sýr se nechává zrát v jeskyních, tzv. fleurines, kde je stálá teplota kolem 9 C a vlhkost kolem 95 %. Vyzrálé sýry se zmrazí, aby byl Roquefort v ideálním stavu zralosti k dostání v kteroukoliv roční dobu. Ročně zraje v jeskyních cca 3,3 milion


Přidávat recepty mohou pouze přihlášení uživatelé.

    5 Reypenaer Nizozemsko, Velká Británie Tento sýr pochází z holandského města Woerden, kde je vyráběn tradičními metodami v rodinném podniku. Ke zrání je používán historický sýrový sklad, postavený v roce Reypenaer je sýr s intenzivní chutí a výjimečným aroma. Reypenaer tvrdý zrající sýr bal.: 250 g, 300 g, 325 g, 350 g cena za 1 bal. od REYPENAER AFFINEUR sýr zrající cca 6 měsíců. Zušlechťování se provádí ve speciálních sklípcích. Vyznačuje se svou jemností a plnou krémovou chutí. REYPENAER zraje cca 1 rok. Během zrání ztrácí štiplavou chuť a naopak získává chuť jemnou a krémovou, která dlouho zůstává na jazyku. REYPENAER V.S.O.P. zraje cca 2 roky. Během svého zrání ztrácí kolem 25 % své původní hmotnosti. Jsou na něm viditelné bílé stopy, znamenající počátek minerální a proteinové krystalizace. Má nezaměnitelnou chuť a aroma. Mild coloured Cheddar tvrdý aromatický pikantní sýr bal.: cca 2,5 kg Cheddar mild coloured tvrdý aromatický pikantní sýr bal.: 200 g cena za 200 g Blue Stilton C
    6 DENOMINAZIONE D'ORIGINE PROTETTA Dánsko, Rakousko, Španělsko, Řecko,Kypr/Manchego Španělský sýr vyrobený z mléka od ovcí plemene Manchega. Z lehce trpkého mléka se vyrábí jemný, pikantní a aromatický sýr ve tvaru válce o váze 1 3,5 kilogramu. Většinou se toto mléko pasterizuje, jen v rukodělných provozovnách se používá mléko syrové. Sýr zraje dva až dvanáct měsíců a v této době dostává intenzivní chuť. Feta měkký bílý ovčí sýr bal.: 1 kg Castello sýr s vnitřní modrou plísní 49,90 54,89* Manchego ovčí sýr s výraznou kořeněnou a pikantní chutí 299,90 329,89* Halloumi bal.: 250 g cena za 250 g Arla kostičky bal.: 200 g cena za 200 g 87,90 96,69* 84,90 93,39* 49,90 54,89* Kozí sýr přírodní kozí sýr, kozí sýr s divokým kořením, kozí sýr s pažitkou bal.: 5 x 100 g cena za 100 g Iberico, Cabra Ovčí sýr bal.: cca 1,1 kg 43,90 48,29* 76,90 84,59* 449,00 493,90* *cena s DPH sýry 23


Litinová pánev Calido 24cm - Kela

    14 Nůž na sýr Polaris nerezavějící ocel Struhadlo na parmezán Polaris nerezavějící ocel délka 20 cm a) b) c) cena bez DPH cena s DPH a) 21 cm 99,99 119,99 b) 22,5 cm 69,99 83,99 c) 27 cm 159,99 191,99 cena od 69,99 83,99* 99,99 119,99* Kráječ na sýr nerezavějící ocel/plast Sýrové fondue nerezavějící ocel/plast Sada obsahuje: 1x stojan 1x zábrana proti vystříknutí 1x hořák 1x hrnec 6x vidlička cena za ks NOVINKA! 99,99 119,99* 139,99 167,99* Sýrečník sklo rozměr: 9,4 x 10,4 cm Podnos na sýr s poklopem nerezavějící ocel, plast Ø 22 cm Platnost kuponu: místo pro potvrzení 32,99 39,59* Kupon na slevu 20% na jeden z níže uvedených výrobků Parmigiano Reggiano 12 měs. 200g Grana Padano 9 měs. 200g 199,99 239,99* Kupon prosím předložte před zaplacením u pokladny. Slevy nelze sčítat (1 sleva = 1 nákup). Nákup cenově zvýhodněného výrobku *cena s DPH z výše uvedených je možný pouze jednorázově, a to v období nebo do vyčerpání zásob tohoto zboží. sýry 31


Přes 60800 receptů na jednom místě

    13 Kráječ a poklop na sýr Tête de Moine bal.: poklop + kráječ cena za 1 bal. v nabídce také kráječ a poklop samostatně Fondue set na přípravu fondue cena za 1 bal. Jak správně krájet sýry 738,90 886,68* 569,00 682,80* Základní pravidlo zní: Každá porce sýra by měla mít stejný podíl kůrky. Tím předejdeme tomu, aby byl někdo z ochutnávajících ochuzen, protože chuť není ve všech částech sýra stejná. Blíže ke kůrce bývá chuť o něco ostřejší než uvnitř hmoty. Odhalování těchto jemných rozdílů je tím pravým potěšením při ochutnávání. A to je také ten důvod, proč musíme dávat pozor, abychom vždy rozdělili kůrku rovnoměrně mezi jednotlivé porce. Sýry menších rozměrů Malé sýry Sýry s žilkami modré plísně Sýry ve tvaru pyramidy nebo kužele (např.: Camembert, Pont l Eveque ) (např.: Cabécou, Crottins ) (např.: Bleus, Roquefort ) (např.: Valencay, Pouligny Saint Pierre ) Sýry s měkkou konzistencí Sýry v dřevěné krabičce (např.: Brie, Coulomiers ) (např.: Vacherin, Epoisses ) Sýry s tvrdou ko


Stačí se přihlásit nebo registrovat

    2 A A O A CO O A A O A CO O Švýcarsko Kaltbach Emmentaler tvrdý sýr, dlouho zrající Emmentaler tvrdý sýr bal.: 200 g cena za 200 g 74,90 82,39* - A O C - Emmentaler Ementál se stále vyrábí ze syrového mléka. Slisovaná kola se naloží na jeden až dva dny do slaného nálevu, který ze sýra vytáhne vodu a vytvoří kůru. Mladý ementál zůstane dní v klidu a bez překládání ležet v chladném sklepě. O vznik děr v sýru se postarají bakterie propionové kyseliny. Těmto bakteriím se daří bez vzduchu a potřebují teplo, aby se mohly štěpit. Proto se ementál po vyjmutí ze studeného sklepa uloží na šest až osm týdnů do vyhřátého sklepa s teplotou 23 C. Bakterie kyseliny mléčné vyvolají kvašení jejích solí a začne se tvořit kyselina propionová, kyselina octová a oxid uhličitý. Obě kyseliny dodají ementálu typickou, slabě nasládlou ořechovou chuť. Kaltbach Le Gruyère tvrdý sýr, dlouho zrající 79,90 87,89* Tête de Moine tvrdý sýr s delikátní krémovou chutí bal.: cca 800 g Fondue Emmi bal.: 400 g


Desetitisíce receptů do vašeho mobilu a tabletu

    4 K typickým a nejznámějším symbolům Nizozemska patří bochníky a koule lahodných tvrdých sýrů. Sýry můžete koupit i na sýrových trzích, např. ve městech Alkmaar, Edam nebo Gouda. Mezi nejznámější nizozemské sýry patří: edam, gouda, maasdam, leyden. Tvrdé a uleželé sýry můžeme rozdělit do několika kategorií. Těmi nejmladšími jsou jong (mladé), jejich doba zrání je nejkratší. Cenově také patří k nejlevnějším. Mezi nejkvalitnější sýry patří belegen a sýrům, které zrají nejdelší dobu, se říká oude (staré), jejich doba zrání je více než jeden rok za ně zaplatíte nejvíce. Mimolette výkroj polotvrdý sýr bal.: 230 g cena za 230 g 57,90 63,69* Edam Tento sýr byl pojmenován v 17. století po městě Edam, které bylo nejdůležitějším obchodním střediskem se sýrem v celém Nizozemsku. V roce 1916 v Edamu vzniklo první vývozní společenství, které zahrnovalo 27 malých producentů sýra. Edam se vyrábí z odstředěného mléka nebo z mléka se sníženým procentem tuku. Jedná se o středně tvrdý sýr se zlatožlutým
    10 Kolekce francouzských sýrů bal.: 425 g cena za 1 bal. 179,90 197,89* Président kolekce francouzských sýrů bal.: 1,03 kg cena za 1 bal. 319,90 351,89* Président kolekce francouzských sýrů bal.: 1,1 kg cena za 1 bal. Sýr a ovoce K sýrům se často podává ovoce, zelenina, různé druhy ořechů a bylinek, jako např. hroznové víno, jablka, ananas, zázvor, olivy a další. Zajímavé kombinace jsou např. hrušky s gorgonzolou, vlašské ořechy s roquefortem apod. 319,90 351,89* *cena s DPH sýry 27


Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00