Jak na věc


hustá omáčka nápověda v křížovce

Čočková polévka se zimní zeleninou a rajčaty

    Oloupeme brambory a mrkev, a nakrájíme na malé kostičky. Brokolici obereme na růžičky. V kastrolu si rozpustíme máslo, přidáme mrkev a brambory a pár minut opékáme. Pak přidáme brokolici, a zalijeme trochu vody(je lepší dát málo vody, pak je polévka krásně hustá i bez zahuštění. Z 1 Brokolice max. 1-1,5 litru polévky). Osolíme, přidáme majoránku, a vaříme do měkka. Rozmixujeme tyčákem, a nakonec přidáme trochu mléka na zjemnění.
    „Je zdravá, výborná a s pečivem vydá i za hlavní chod,“ napsala nám naše čtenářka Kristýna Heřmánková z Černošic. Ze všech došlých receptů na polévky nás ten její tentokrát zaujal nejvíc.
    Ve velkém hrnci rozehřejte olej a opečte na něm dosklovita cibuli; trvá to asi 5 minut. Pak ji zasypte moukou a míchejte do světlezlaté barvy. Zalijte studeným vývarem nebo vodou, vsypte čočku a kostičky brambor, přidejte rajčata, osolte, opepřete a vařte 15 minut. Přidejte kořenovou zeleninu a prolisovaný česnek, ještě 5 minut povařte. Nakonec vmíchejte majoránku. Podávejte posypané nasekanou petrželkou a opraženou slaninou.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00