Jak na věc


hrníčkové recepty moučníky na plech s tvarohem vid

Hrníčkové knedlíky II postup přípravy receptu:

    Před mnoha lety byla radost si zajít do obchodu či do místního pekařství a zakousnout se do čerstvého, voňavého a křupavého rohlíku. Bohužel, tato doba je už dávno pryč a správný tukový rohlík už nikdo prostě nedělá. Sice jsme se spokojili s tím, co je k mání, ale určitě to jde i jinak, nešizeně a tak jak si to pamatujeme z našeho mládí. Upečte si krásné, voňavé a křupavé rohlíky.
    Recepty na perníková těsta, návody na zhotovení perníkových výrobků, základní těsta na dorty, rolády a cukroví a hlavně...Alena DrncováZobrazit
    Hrnky vymažeme sádlem a naplníme připraveným těstem do 3/4 výšky. Hrnky vložíme do hrnce s vodou (hladina vody má sahat po spodní část ucha). Vaříme 33 minut, potom hrnky vyjmeme z vody, necháme chvíli odstát a vyklopíme.
    Z každého dílku stočíme rohlík a to od kraje ke špici. Takto stočený rohlík ještě trochu zaválíme rukama, aby se těsto spojilo a rohlík se při pečení nerozevíral. Rohlíky můžeme nechat rovné, nebo je vytvarujeme do oblouku.
     Hrnky vymažeme sádlem a naplníme připraveným těstem do 3/4 výšky. Hrnky vložíme do hrnce s vodou (hladina vody má sahat po spodní část ucha). Vaříme 33 minut, potom hrnky vyjmeme z vody, necháme chvíli odstát a vyklopíme.
    Po vykynutí potřeme rohlíky vodou a posypeme dle chuti hrubozrnou solí, mákem, kmínem či sezamem a vložíme do trouby předehřáté na 230°C. Rohlíky pečeme do zlatova asi 11 minut.


Ošatka kulatá proutěná šenová na kynutí chleba – průměr 19 cm – na 0,8 kg - Jipro

    Vaříme, pečeme, zavařujeme, domácí lékárna. Mnoho z nás vzpomíná na ty vynikající pokrmy, které vařily naše babičky. A autoři...Vladimír Doležal, Alena DoležalováZobrazit
    Připravené těsto rozdělíme na 4 díly, které zkoulíme do bochánku a necháme 20 minut vyzrát na teplém místě. Aby nám těsto neokoralo, přikryjeme ho utěrkou nebo potravinářskou fólií.
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
    Jednoduché a srozumitelné recepty na moučníky, které zvládne každá hospodyňka. Kuchyňskou váhu nahrazují nejen oblíbené hrníčky, ale i lžíce, kelímky od jogurtu nebo vaničky od tvarohu.
    Rohlíky dáme na plech, vyložený pečícím papírem a necháme 45 minut kynout. Opět rohlíky přikryjeme utěrkou nebo potravinovou fólií, aby těsto neokoralo.
     Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
    Lehce poškozeno - poškrábané desky, vnitřek zcela v pořádku. Zatím poslední kuchařka, která vznikla z oblíbených receptů našich...Kolektiv autorůZobrazit


Stačí se přihlásit nebo registrovat

    Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá, Rohlíky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
    Sbírka receptů je výsledkem dlouholetého studia toho, co lidé u nás nejraději pečou a jaké moučníky jsou nejvíce...Alena DoležalováZobrazit

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00