Jak na věc


hovezí polevka s játrové knedlíčky recept

Domácí paštika z kuřecích jater

    Kuřecí játra si očistíme, odblaníme, propláchneme vodou a nakrájíme na menší kousky. Na pánev dáme na malé kostičky nakrájenou slaninu, až se začne mírně škvařit přidáme pokrájenou cibuli, kterou necháme zesklovatět....
    Společně s ostatními ingrediencemi do vývaru přidáme i morkové kosti. Ještě teplý morek vydlabeme a smícháme s moukou, strouhankou, žloutkem, nadrobno nasekanou petrželkou, trochou soli a pepře....
    Falešné játrové knedlíčky (do polévky), Jatrové knedlíčky do polévky, Játrové knedlíčky do polévky , Hovězí polévka s játrovými knedlíčky, Játrové knedlíčky
    Kuřecí játra omyjeme pod tekoucí vodou, očistíme, naškrábeme nožem nebo rozmixujeme. Přidáme nastrouhaný česnek, nadrobno nakrájenou cibuli, vejce, sůl, pepř a majoránku dle chuti. Strouhanku přidáváme po troškách podle potřeby, kdyby byla směs příliš mazlavá. Máslo přidáváme jen pokud děláme větší knedlíčky, ty jsou bez tuku tužší. Malé knedlíčky máslo nepotřebují. Po zapracování všech ingrediencí tvoříme játrové knedlíčky, které uvaříme ve vroucí vodě a až uvařené přidáme do polévky. 


Smažená játra z kuřete v těstíčku

    Játra očistíme, omyjeme a osušíme, sýr nastrouháme, česnek prolisujeme. Sýr smícháme s mlékem, Solamylem, česnekem, trochou soli a pepře. Vznikne těstíčko, které by nemělo být moc tekuté, ale zároveň ani moc tuhé....
    Ze směsi utvoříme v dlaních malé knedlíčky, vložíme je do prudce se vařící osolené vody, stáhneme teplotu a zvolna vaříme asi 5 - 7 minut. Mrkev a pórek nakrájíme na nudličky, spaříme je horkou vodou a vložíme do horkého slepičího vývaru. Přidáme uvařené knedlíčky a podáváme.
    Vejce prošleháme vidličkou, lehce osolíme a vmícháme dětskou krupičku. Množství záleží podle velikosti vejce, těstíčko by nemělo být ani řídké ani příliš husté, musejí se z něho dát vytvořit malé...
    Kuřecí játra pečlivě očistíme. V pánvi rozpustíme lžičku másla, na kterém osmahneme jemně nakrájenou cibulku a prolisovaný česnek. Poté přimícháme tymián a necháme rozvonět. Přidáme játra a opečeme je dohněda tak, aby...
    Játra utřeme na prkénku tupou stranou nože a přeložíme je do misky. Střídku nakrájíme na kostičky, zalijeme ji mlékem, necháme nasáknout, pak kostičky vymačkáme a přidáme k játrům.


Mandarinkové smoothie s chia...

    V hlubší pánvi při mírné teplotě necháme rozpustit sádlo, ve kterém necháme za stálého míchání rozvonět rozdrobené kvasnice. Necháme vychladnout. Přidáme mléko o pokojové teplotě, vejce,...
    Meruňky umyjeme, odpeckujeme a rozmixujeme s ostatními ingrediencemi. V hrnci směs zahřejeme, tak aby se cukr rozpustil, ale nevaříme. Pak směs necháme vychladnout, přelijeme do vhodné nádoby a dáme zmrazit, přičemž...
    Žemli pokrájíme na tenké plátky, zvlhčíme 2 lžícemi vody a po prosáknutí rozmělníme. Odblaněná játra jemně uškrábeme na prkénku, v misce promícháme s vymačkanou žemlí, třeným česnekem, drobně pokrájenou cibulí a s ostatními přísadami a uděláme malé knedlíčky. Zavaříme ji do vařící polévky nebo do vařící osolené vody a uvaříme. Noky vykrajujeme navlhčenou lžičkou a zavaříme je přímo do polévky. Játrové noky nebo knedlíčky vaříme 3-4 minuty.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00