Jak na věc


herbář recepty tvarohová bábovka s goji

Aimil AmytrolEU hladina cholesterolu

    1. Jídlo jako lék 2. Kouzlo domácí kosmetiky 3. Štíhlý díl 4. Pryč s nachlazením 5. Doživotní imunity 6. Sejde z očí, sejde z müsli 7. Spokojená domácnost 8. Pohyb, pohyb 9. Něco pro babičku s dědu 10. Nervy z oceli 11. Vánoční
    Barevná výpravná kniha Africká abeceda autora Václava Chaloupka a fotografky Taťány Typltové byla vybrána do prestižního katalogu Nejlepší knihy dětem 2018/2019. Katalog sestavuje Mezinárodní sdružení pro dětskou knihu a Svaz českých nakladatelů a knihkupců.
    „V minulých řadách jsme prozkoumali na sto padesát druhů bylin a teď je čas podívat se na koření. Hodně zblízka. Protože koření je populární všude a vlastně jsou to také byliny. Rozjeli jsme se podívat do Indie, abychom viděli, jak se koření pěstuje a jak vypadá v čerstvé podobě,“ říká dramaturgyně Lada Macurová a dodává: „Sedmá řada Herbáře bude také o zahradě, o původních oblíbených druzích ovoce a zeleniny, včetně těch exotických, které si ukážeme a potom si z nich rovnou něco uvaříme. Představíme české malovýrobce a farmáře, kteří často obohacují českou gastronomii i přírodu. Jejich prostřednictvím odhalíme další regionální potraviny.“


Tarotové karty – výklad na leden 2020 pro všechna znamení zvěrokruhu

    V Herbáři se sbírá, suší, vaří, zavařuje, peče, vyrábí se masti, krémy, parfémy, tinktury, odvary, šťávy a také čaje. To vše za pomoci odborníků, kteří mají nejen s bylinami bohaté zkušenosti. Autorky se zaměřují na kvalitní, ale přitom dostupné přírodní suroviny a vyhledávají dávné, pozapomenuté receptury, aby z nich poskládaly zdravý jídelníček pro celou rodinu. Propojení zdravého životního stylu a lidových mouder ocení všichni, kteří chtějí využít to nejlepší, co příroda nabízí.
    Sedmá řada Herbáře bude o bylinách, koření a plodech z celého světa. Protože koření a byliny jsou populární všude! Každý světadíl má svou specifickou chuť i vůni a diváci s Kateřinou Winterovou ochutnají právě to nejlepší z každého z nich. Tvůrci se zaměří na jednoduché tipy, jídla a suroviny, které si lze vypěstovat i u nás. Zdravá exotika, kterou dokáže uvařit každý doma.
    Herbář rostlin, přehledně rozdělený do různých kategorií, není zaměřen pouze na léčivé byliny, jak tomu obvykle bývá, ale najdete v něm popisky, obrázky a údaje vztahující se k jakékoliv vegetaci. Dozvíte se zde tak mnoho zajímavého, co jste třeba o květinách, které pěstujete na své zahrádce, ani netušili.
    Nejdříve ale začneme u výroby sladidla na cukroví i příští rok. Jim pracoval v cukrovaru, takže zná postup, jak z cukrové řepy vyrobit sirob. Ten pak použijeme jako základ pro perníčky a buchty podle Lindiny babičky Emilky.


Václav Chaloupek opět napsal jednu z nejlepších knih pro děti

    A teď už ke štědrovečerní tabuli. V Herbáři se bude podávat vánoční kuba, zelňačka se sušeným ovocem, kapr na černo s bramborovými šiškami a jako dezert jahelník. Menu přijede ochutnat Luba Skořepová, která je jednou z mála hereček, která pamatuje časy, kdy se tyto, ale i mnohem chudší věci vařily. A možná přijde i Ježíšek.
    V posledním díle Herbáře dva dny před Vánocemi máte ještě stále čas ovlivnit, jak bude vypadat vaše štědrovečerní menu. Místo tradičního bramborového salátu si můžete zkusit něco uvařit podle nás.
    1. Dobrý den a dobou chuť 2. Naložíme vá, zavaříme vám 3. Zase nachlazení 4. A je tu lispotap 5. Chutě u ráje 6. neutuchající energie 7. Na nervy 8. Děti píší Ježíškovi 9. Ze sklepa 10. Sváteční
    Okénko o koření: Muškátovník vonný — Vánoční perníková bábovka — Biopotraviny z kravského mléka: regionální potravina — Pečená treska — Foukané vánoční ozdoby ...


SKOŘICE pravá mletá BIO 100g EV

    Přípravek Triphala je kombinací tří ájurvédských bylin na účinnou detoxikaci organismu přírodní cestou. Blahodárné účinky směsi bylin Amalaki, Vibhitaki a Haritaki jsou známy už více než 5000 let. Tato kombinace působí velmi pozitivně na celý trávicí systém, nervovou soustavu a psychický stav. Aktivujte svůj imunitní systém směsí bylin Triphala a vyhněte se mnohým nemocem, které souvisí s oslabenou imunitou organismu. Zbavíte se také únavy, vyčerpání a stresu.
    Náš herbář rostlin vám bude pomocníkem, díky kterému pro vás příroda přestane být velkou neznámou. Poznejte květiny, stromy, keře a mnohé další rostlinstvo, které utváří malebnou krajinu kolem nás, a seznamte se s jejich účinky na zdraví. Herbář rostlin bude vaší studnicí vědomostí a znalostí.
    1. Život je krásný 2. Fit díl 3. Podzimní 4. Prvorepublikový 5. Dušičkový 6. Budoucnost je dobrá 7. Světový 8. Opravdu tradiční 9. Advent 10.Byliny pod stromeček 11. Z Prahy 12. Vánoce. Zase
    Příroda kolem nás je natolik rozmanitá, že poznat vše, co je její součástí, je obtížné až téměř nemožné. Usnadnit vám to však může herbář rostlin, který jsme pro vás na této stránce připravili. Najdete zde důležité informace o zeleni, co vás obklopuje, o jejích účincích na vaše zdraví, i rady a tipy, jakým způsobem ji třeba využít k dekoraci prostředí, v němž žijete. Herbář rostlin je tak nejen zdrojem teoretických informací, ale i užitečných rad.


Růže šípková

    Šestá řada originálního lifestylového magazínu nejen o skvělých receptech, ale také zdravé krajině, lidech a zdravějším životním stylu. Uvádí Kateřina Winterová. Režie J. Včela
    Herbář, to jsou byliny, zdraví a inspirace. Poslední díl přinese jeden souhrnný tip, jak si udělat vánoce v duchu starých dobrých časů. Linda s Kateřinou a Jimem si pro cukroví vyrobí sladidlo přímo z cukrové řepy, Linda předvede také recept na buchty, které jsou nejlepší, když je necháte odležet až do Silvestra, a pak přijde na řadu štědrovečerní tabule: vánoční kuba, kapr na černo a jahelník. Pro koho ta tabule ale bude a přijde Ježíšek?
    1. Děti jdou do školy 2. Do lesa 3. Posvícení 4. Babí léto 5. Centrální mozek lidstva 6. Bylinný botox 7.Nekašlete na nás 8. Barvy podzimu 9. Lovu zdar 10. údolí včel 11. Pozor, pozor 12. Trvale udržitelný 13. Advent za starých časů 14. Bio a tradiční cukroví 15. Zeleniny do mrazu 16. Zimní slunovrat

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00