Jak na věc


daňčí kýta na grilu recepty

Silvestrovské pohoštění trochu jinak - připravte si crostini!

    Opečenou kýtu vyjmeme a odložíme na talíř. Do výpeku z masa vsypeme nakrájenou mrkev, petržel a celer a restujeme ji tak dlouho, až je mírně opečená. Mezitím si nakrájíme cibuli na větší kostičky a vsypeme ji ke kořenové zelenině. Cibuli necháme chvíli restovat, mícháme. Zeleninovou směs můžeme lehce osolit. Do tohoto základu vmícháme šípkovou marmeládu, promícháme a přilijeme červené víno. Přilijeme vývar, opět promícháme a do kastrolu vložíme zpět daňčí kýtu (maso by mělo být z větší části ponořené). Nezapomeneme vložit i koření. Maso zvolna dusíme doměkka asi 1 a půl hodiny a občas ho přelijeme omáčkou.
    Maso rozklepeme dotenka a posypeme vegetou.Na každý plátek masa položíme plátek šunky a plátky sýra,přehneme,okraje sklepneme paličkou,obalíme v trojobalu a zvolna usmažíme na oleji.
    daňčí kýtakousek špekucibuledvě velké mrkvekořen petržele½ celerusůlpepřvepřové sádlo3 – 4 vrchovaté polévkové lžíce šípkové marmelády200 ml červeného vína1 l zeleninového vývarunové kořenícelý pepřdva velké bobkové listy100 g strouhaného perníku
     Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
     Odblaněné a osušené daňčí maso z kýty nebo z panenky nakrájíme na silnější plátky, naklepeme hřbetem ruky nebo obráceným nožem, osolíme, opepříme a lehce obalíme v mouce.
    Listově těsto vyválíme na pomoučněném válu, z něj pak krájíme čtverce asi o velikosti 8 x 8 cm. Jablka zbavíme jadřinců, nakrájíme na malé kousky a s trochou vody necháme chvíli vařit. Až jablka změknou, slijeme vodu...


Stačí se přihlásit nebo registrovat

    Mrkev, petržel, celer si očistíme, cibuli oloupeme. Daňčí kýtu očistíme od blan. Špek si nakrájíme na špalíčky a kýtu jím prošpikujeme. Špičkou ostrého nože uděláme do kýty hlubší zářezy a kousky špeku do nich vložíme. Kýtu ovážeme potravinovým provázkem a vytvoříme úhledný váleček (pokud si s tímhle úkonem nevíte rady, postup i ukázky najdete na internetu). Váleček masa nyní ze všech stran osolíme a sůl do masa vmasírujeme.
    Jakmile je maso měkké, slijeme výpek do hrnce a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Restujeme dozlatova, poté zaprášíme hladkou moukou, dále restujeme a nakonec přimícháme marinádu. Za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme do zhoustnutí.
    Odblaněné a osušené daňčí maso z kýty nebo z panenky nakrájíme na silnější plátky, naklepeme hřbetem ruky nebo obráceným nožem, osolíme, opepříme a lehce obalíme v mouce.
    Kachní prsa omyjeme, osušíme a kůži nakrojíme do mřížky. Dáváme pozor, aby byla naříznutá jen kůže, nikoli maso. Smícháme med, citrónovou šťávu a tymián. Touto směsí potřeme osolená a opepřená kachní prsa tak, aby se...
    Rýži uvaříme v osolené vodě dle návodu a necháme vychladnout. Mezitím kapustu rozebereme na listy, opláchneme a spaříme vroucí vodou a následně zchladíme studenou vodou, aby se kapustové závitky snadno balily. Ještě...


Přes 60800 receptů na jednom místě

    Druhý den maso z marinády vyjmeme, osolíme a na oleji opečeme z obou stran. Poté maso vložíme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 25 minut podle požadovaného propečení.
    Teď je čas nakrájet kořenovou zeleninu na malé kostičky a připravit si koření. Do kovového sítka anebo textilního sáčku na zeleninu dáme malou hrst nového koření, celého pepře a dva velké bobkové listy.
    Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Omáčka tatarská, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
    Dále potřebujeme: ostrý nůž, dřevěné prkénko, cedník na pasírování zeleniny, kovové uzavíratelné sítko nebo textilní sáček na koření, potravinový provázek
    Kuřecí prsa nakrájíme na kousky nebo nudličky, osolíme, opepříme a naložíme na asi 2 hodiny do směsi ze sójové omáčky, solamylu, třtinového cukru, prolisovaného česneku, nadrobno nakrájené chilli papričky a trochy...


Forma na bábovku STONE – 22x11,5cm - Lamart

    Hotové maso vyjmeme z kastrolu a odložíme na prkénko. Omáčku zahustíme tak, že do ní nastrouháme kousek perníku, promícháme a necháme 20 minut provařit.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00