Jak na věc


bramborový guláš s uzeninou a houba

Milujivareni.cz - Recepty, online kuchařka, škola vaření

    Ingredience na 1 plech:Těsto:3 vejce1 lžička citrónové šťávy80 g moučkového cukru70 g polohrubé mouky2 lžičky holandského kakaaČokoládová pěna:100 g hořké čokolády 70%100 g mléčné čokolády2 cl koňaku2 cl silného espressa5 vajec3 lžíce vanilkového cukruPoleva:200 g krupicového cukru150 g hořké čokoládyPopis přípravy:Troubu vyhřejeme na 200°C, plech vyložíme papírem na pečení. Bílky a citrónovou šťávu šleháme a postupně přidáváme cukr, až... Číst dál
    Popis přípravy:Těstoviny uvaříme al dente v mírně osolené vodě. Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme na oleji. Přidáme mleté maso a necháme zatáhnout. Ochutíme vegetou a kořením, přidáme loupaná rajčata rozmixované ponorným mixérem a krátce povaříme. Hotovou omáčku ještě dochutíme kořením, přelijeme jí těstoviny a posypeme jemně strouhaným sýrem.
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
    Popis přípravy:V litru vody uvaříme brokolici rozdělenou na růžičky, ponorným mixérem je rozmixujeme. Ve smetaně rozmícháme lžíci hladké mouky, vlijeme do polévky a za stálého míchání prováříme asi 15 minut, dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. Na talíři podáváme se snítkou bylinek a opečenými krutóny.
     Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmahneme na tuku dorůžova. Zaprášíme ji mletou paprikou, krátce zpěníme, přidáme kmín, zalijeme polovinou vlažného vývaru a uvedeme do varu.


Papírové pečicí formičky - čokoláda - Stadter

    Ingredience:0,5 kg hladké mouky1 lžíce olivového oleje1 lžička soli1 kostka droždí2,5 dcl studené vodyPostup přípravy:Ingredience smícháme a necháme těsto vykynout asi 40 minut na teplém místě. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a z každé vyválíme tenkou pizzu (okraje vyvýšíme), kterou potřeme kečupem, nebo rajským protlakem, který posypeme oreganem a dle chuti na pizzu naložíme co máme rádi - šunku, salám, anglickou slaninu, žampiony, hermelín, nivu atd. Pizzu pečeme v dobře... Číst dál
    ngredience na 6 porcí:1 vykostěný králík2 cibule2 stroužky česneku50 g strouhankyplnotučné mléko na zalitíolivový olej300 g mletého vepřového masa1 vejce½ hrnku smetany1 lžíce koňakučerstvé bylinky podle chutisůl a pepřPopis přípravy:Maso nakrájíme. Cibuli nasekáme. Česnek prolisujeme. Strouhanku zalijeme trochou mléka. V pánvi na oleji orestujeme cibuli, přidáme králičí maso a opékáme asi 5 minut. Pak vmícháme strouhanku, mleté maso, vejce, smetanu, koňak a nasekané bylinky.... Číst dál
     Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.


Přidej ji jako první a odměna je tvoje.

    Popis přípravy:Do vlažného mléka vmícháme mouku, cukr, vejce, citrónovou kuru a rozdrobené droždí a směs dobře promícháme až vznikne husté těstíčko. Mírně osolíme a dáme na teplo vykynout. Lívanečník vymastíme tukem, postavíme na oheň, po dobrém rozehřátí nalijeme naběračkou do důlků těstíčko a po zapečení obrátíme. Růžové lívance vyjmeme, opět vymastíme... Číst dál
    Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmahneme na tuku dorůžova. Zaprášíme ji mletou paprikou, krátce zpěníme, přidáme kmín, zalijeme polovinou vlažného vývaru a uvedeme do varu.
    Suroviny Houby sušené, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
    Ingredience na 4 porce:2 kg celého mořského vlka1 malý citrón½ malého fenyklu1 hrst hladkolisté petržele4 kg hrubé soli4 bílkyJogurtový dip:1 hrst čerstvé máty200 g bílého jogurtusůl a pepřPopis přípravy:Rybu omyjeme a pečlivě osušíme. Citrón nakrájíme na tenká kolečka, fenykl na nudličky a petrželku nahrubo. Promícháme a nacpeme směs vlkovi do břicha tak, aby ingredience nevyčnívaly ven. Ve velké míse smícháme sůl a bílky a asi... Číst dál


Silvestrovské pohoštění trochu jinak - připravte si crostini!

    Ingredience:3 kelímky zakysané smetany4 lžíce moučkového cukru2 balíčky piškotů5 plátků želatinymáslo na vymazáni formykokos na vyspání formyčervené želé500 g ovoce - jahod, meruňky, broskvePopis přípravy:Dno a boky tukem vymazané a kokosem vysypané dortové formy vyložíme piškoty. Zakysanou smetanu smícháme s cukrem a rozpuštěnou plátkovou želatinou. Směsí zalijeme piškoty. Stejně uděláme ještě jednu vrstvu, na kterou dáme ovoce nakrájené na kousky. Ovoce zalijeme červenou želatinou a dáme na... Číst dál
    Ingredience na 6 porcí:1 kapoun (mladý kohout)sůl a pepřrostlinný olejkuřecí vývar2 lžíce másla150 g sušených švestek100 g rozinek2 lžíce nasekaných arašídů1 lžíce nasekané petrželePopis přípravy:Troubu vyhřejeme na 180°C. Kapouna opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme a vložíme do pekáče (nohy můžeme svázat motouzem). Pokapeme olejem, přidáme máslo a zalijeme trochou vývaru. Pak ještě kapouna obložíme sušenými švestkami, rozinkami a arašídy. Přiklopíme a pečeme hodinu. Občas podléváme. Nakonec... Číst dál
    Ingredience na 300 ml:200 g krupicového cukru125 ml smetany ke šlehání1 lžička sušené levandule60 g máslavelká špetka soli Popis přípravy:Smetanu vlijeme do kastrůlku, přidáme levanduli a pomalu přivedeme k varu. Pak ji stáhneme z ohně a necháme odležet alespoň 3 hodiny, aby do sebe vtáhla chuť levandule. Nakonec ji scedíme. Do velké pánev se silným dnem nasypeme cukr, sůl a zalijeme jej 250 ml vody. Promícháme a vaříme na mírném ohni, až... Číst dál

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00